Categorieën
Liedjes Muziek

Farewell Shalabiye

Ad van Meurs uit Eindhoven is een survivor. Al bijna 1,5 decennium professioneel met muziek bezig. Heeft in verschillende groepen en projecten gezeten.

Sinds een jaar of vijftien onder de naam The Watchman. Ad is vooral een instrumentalist. Die als sessie-muzikant genoeg werk zou hebben, maar hij voert liever zijn eigen nummers uit. In het omvangrijke oeuvre (dat woord is hier op zijn plaats) zit ongetwijfeld een nummer dat het in zich heeft om op zeker moment uit te groeien tot iets groots.

De meeste kan maakt Take my blues away (van   Carnival of circumstance uit 2002). Groots in de betekenis van commercieel succes, wereldwijd. Dat zou kunnen gebeuren als een nummer opgenomen zou worden in de score van een succesvolle speelfilm. Of een groot artiest een nummer van hem zou coveren. Zoals gebeurde met leeftijdgenoot Nick Lowe (film met Whitney Houston). In 2000 bewerkte Gerard van Maasakkers een nummer van hem, maar Gerard heeft geen mondiale uitstraling. in 2005 had Ad voor het eerst echt een hit. Hij werkte met oud-speler Haytham Safia samen in de gelegenheidsgroep No blues. Ze hebben met name in Frankrijk succes met dit album. Een mengvorm van folkblues en Arabische muziek; puur arabicana vermeldt de sticker op de hoes.

(woensdag 25 mei 2005)

Door Hans van Duijnhoven

Bibliothecaris sinds september 1979. Werkzaam in de regio Noord Oost Brabant.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: