Categorieën
Citaten Next

Het gaat gebeuren, mensen. U vroeg zich af waar die robots bleven, nou, u zult het weten.

Aldus richt Marcel Heerink zich in het slothoofdstuk van zijn boek over ‘de robots’ tot de lezer. Marcel Heerink kan goed schrijven. Heeft slechts 95 pagina’s nodig om uit te leggen dat we aan de vooravond staan van (wederom) een grote verandering.

Het citaat komt uit hoofdstuk 4 met de titel Zolang je robot maar van je houdt?
Een opvallende titel want zijn boek heet voluit Zolang je robot maar van je houdt : hoe en waarom onze wereld verandert door de onstuitbare opkomst van de robots. Zonder vraagteken.

Uit dat vierde hoofdstuk onderstaand citaat

It’s exponential now and it will be happening in the coming few years
Het gaat gebeuren, mensen. U vroeg zich af waar die robots bleven, nou, u zult het weten. Alle mogelijkheden van robots stijgen in een tempo dat vergelijkbaar is met de stijging van het aantal MB’s van een USB-stick in de afgelopen jaren. Dat betekent niet dat we praten over tien jaar of vijf jaar, maar over drie jaar. Dan domineren robots onze samenleving.
Ach, het ging met computers ook ineens heel snel. En ook met internet. En uiteindelijk met mobiele telefoons. En tablets. Hoeveel tablets zag u drie jaar geleden om u heen? En nu?
Dus waarom niet?
Kortom, zet u schrap. (pagina 81)

Interessant, nietwaar. Zet u schrap!

Onlangs verscheen een ander boek over hetzelfde onderwerp, met een titel die op het eerste gezicht volstrekt belachelijk lijkt (Rechten en plichten voor robots : burger ze in nu het nog kan!), maar toch perfect aansluit bij dat van Marcel Heerink.

Citaat 049 (vrijdag 5 juli 2013)
Homepage Citaten 2013

Door Hans van Duijnhoven

Bibliothecaris sinds september 1979. Werkzaam in de regio Noord Oost Brabant.

Één reactie op “Het gaat gebeuren, mensen. U vroeg zich af waar die robots bleven, nou, u zult het weten.”

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: