Categorieën
Citaten

in haast: aankondiging film, zal je interesseren. donderdag uitgezonden, 9 oktober, uur van de wolf. was een mooie studiedag!

Donderdag 2 oktober 2014 maakte Christien Brinkgreve me attent op een documentaire die op donderdag 9 oktober wordt uitgezonden. 

Privéterrein. In de reeks Het uur van de wolf. Ze deed dat omdat in die film van cineast Pieter Verhoeff opnames zitten die gemaakt zijn in de Groene Engel in Oss. Daar verzorgde deze bekende sociologe op uitnodiging van de bibliotheek op zondag 16 februari 2014 een lezing over haar werk in relatie tot het jaarthema Oefenen voor een andere tijd.

Pieter Verhoeff maakte die dag opnames voor een film over het gezin van Christien. Een bijzondere familie, want alle (vier) gezinsleden hebben in 2013 een boek gepubliceerd. Vader Arend Jan Heerma van Voss (Dokie : een familiebericht), Thomas Heerma van Voss (Stern), Daan Thomas Heerma van Voss (De vergeting) en moeder Christien Brinkgreve (Het verlangen naar gezag). De film is inmiddels afgerond, heeft een titel (Privéterrein), is op zondag 5 oktober in première gegaan en wordt donderdag 9 oktober uitgezonden op tv.

Dit jaar is van drie van de vier gezinsleden weer een nieuw boek verschenen: Thomas (De derde persoon), Daan (Het land 32) en Christien (Vertel : over de kracht van verhalen)

Uit het mailtje van Christien wordt niet duidelijk welke opnames die in Oss zijn gemaakt in de film terecht zijn gekomen. Kijken dus!

Christien was op dinsdag 30 september 2014 voor de tweede keer dit jaar in Oss. Toen ze een van de sprekers was op de door de bibliotheek georganiseerde studiedag over De kracht van verhalen. Bedoeld voor collega bibliothecarissen uit het land. Klik hier voor een filmverslag van die dag en klik hier voor een filmverslag van haar optreden in februari 2014.

Citaat 175 (woensdag 8 oktober 2014)
Homepage Citaten 2014

Door Hans van Duijnhoven

Bibliothecaris sinds september 1979. Werkzaam in de regio Noord Oost Brabant.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: