Categorieën
Muziek

This Magic Moment 4 (met Hans Rutten)

Hans Rutten kennen we als drummer van The Gathering die hij in 1989 samen met zijn broer René oprichtte.

De Osse band maakte een ontwikkeling door van deathmetal via gothic metal tot progressieve rock en bracht tot dusverre vijftien albums uit. Het nummer Strange Machines werd begin 1996 een kleine hit. Het leverde de band onder meer een optreden op Pinkpop op. The Gathering kon in heel Europa op bijval rekenen, maar vooral in Zuid-Amerika is de band altijd ongekend populair geweest.

The Gathering vierde op 9 november 2014 in Doornroosje in Nijmegen het 25-jarig bestaan. Het ging om twee optredens waar ook alle oud-leden aan meewerkten, inclusief zangeres Anneke van Giersbergen die in 2008 werd vervangen door de Noorse Silje Wergeland. Een verslag van deze shows verschijnt binnenkort op cd.

Hans Rutten was op zondag 15 november te gast. Zijn playlist zag er als volgt uit:

1. Pride van U2

2. Das Model van Kraftwerk

3. Slowdive van Slowdive

4. Brennisteinn van Sigur Ros

5. Street Spirit (Fade Out) van Radiohead

6. Teardrop van Massive Attack

7. Roots van Sepultura

8. You Learn About It van The Gathering

Collectie
Van The Gathering zijn zeventien cd’s opgenomen in de collectie van de bibliotheek. Het gaat o.a. om A noise severe (2007), Nighttime birds (1997), Sand and mercy (boxset) (2007), Sleepy buildings : a semi acoustic evening (2004), Souvenirs (2003), Superheat : a live album (2000) en The West pole (2009).

(maandag 16 november 2015

Door Hans van Duijnhoven

Bibliothecaris sinds september 1979. Werkzaam in de regio Noord Oost Brabant.

Geef een reactie

%d