Categorieën
Muziek

This Magic Moment 9 (met Angelo Verploegen)

Angelo Verploegen, een 54-jarige Ossenaar zette zijn eerste schreden op het muziekpad bij Hartog en Big Band Oss. Met jazz kwam hij in aanraking toen hij in 1980 verhuisde naar Amsterdam om er muziekwetenschappen te studeren. Verploegen belandde in tal van jazzbandjes om vervolgens nationaal en internationaal furore te maken met The Houdini’s. Ook speelde hij in big bands als Maiden Voyage en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en in (vrije) improvisatiegroepen als Bik Bent Braam en Toïs. Daarnaast werkte hij met onder anderen De Dijk, Candy Dulfer, Frank Boeijen, Trijntje Oosterhuis en Liesbeth List, is hij producer van binnen- en buitenlandse acts en docent aan de conservatoriums in Arnhem en Utrecht.

In This Magic Moment neemt hij bezoekers zogenaamd mee tijdens een van zijn vele autoritten. Op de autoradio is muziek te horen die hij draait via de shufflefunctie op zijn mobiele telefoon. Op deze manier is het steeds een verrassing wat het volgende nummer is.

Angelo Verploegen stond op zondag 20 maart 2016 op het programma. Hij liet de volgende muziek horen. Tussen haakjes het aantal cd’s van deze artiest die in de collectie van de bibliotheek zit.

Harry Connick jr. Danny boy (van: Come by me, uit 2000) (8)
Kurt Elling. (3)
Sting. Tomorrow we’ll see (van: Brand new day, uit 1999) (20)
Duke Ellington. The tattooed bride (van: Masterpieces) (6)
Johann Sebastian Bach. Een prelude uit het Wohltemperierte Klavier gespeeld door Glenn Gould (5)
Blindfold test, een Nederlands sextet met o.a. Mark Scholte (titelloze cd uit 2010) (0)
John Scofield samen met o.a. Idris Muhammad (13)
Roy Hargrove. You go to my head (van: Moment to moment uit 2000) (

(maandag 21 maart 2016)

Door Hans van Duijnhoven

Bibliothecaris sinds september 1979. Werkzaam in de regio Noord Oost Brabant.

Geef een reactie

%d