Categorieën
Citaten Muziek

Levi Parham in Oss

Een van de rollen van de bibliotheek is om u attent te maken op mogelijk interessante, culturele activiteiten in de regio Noord Oost Brabant.

Dat doen we op verschillende manieren. Zo onderhouden medewerkers van de bibliotheek de agenda van het Uitpunt in Oss en Veghel. Een platform waar bijna alle activiteiten die in een bepaalde plaats plaatsvinden worden samengebracht.

Regelmatig worden bepaalde activiteiten in overleg met de organiserende instelling ondergebracht op Voordeel met je biebpas. Dat is een landelijke site waarop bibliotheken voordeeltjes voor hun leden naar voren brengen.

Verder werken we incidenteel met andere instellingen, bedrijven en/of organisaties samen om een bepaalde activiteit mede mogelijk te maken. Denk aan de tribute-avond in de Groene Engel rondom Bob Dylan (samen met het Poëzie Podium Oss). 

Deze inleiding is bedoeld om u attent te maken op drie muziekavonden die dit voorjaar in Oss worden georganiseerd.

Gisteren klopte een cultureel ondernemer bij ons aan. Bert Pijpers, directeur van Continental Records Services. Of we een (her)nieuw(d) idee van hem zouden willen helpen tot een succes te maken.

Railroad Roots
In het verleden heeft hij regelmatig kleinschalige concerten van artiesten uit ‘zijn’ stal in Oss georganiseerd. Door omstandigheden was daarin de klad gekomen.

Maar hij heeft zich voorgenomen dit jaar een doorstart te willen maken. Om in de loop van 2017 vijf tot zeven concerten in Oss te gaan organiseren.

Sterker: de eerste drie zijn al bekend onder de naam Railroad Roots

Uit de naam kun je opmaken dat om roots muziek gaat (blues, Americana, folk etc.). In het Oude Theater in Oss: recht tegenover het station. En daarvoor kwam hij bij ons langs. Zouden we niet mee willen helpen om die voor Oss en omgeving unieke concerten tot een succes te maken.

En hij heeft voor leden van de bibliotheek een aardigheidje in de aanbieding: vijf euro korting op de toegangsprijs.

BJ Baartmans speelt mee op 21-3 en 10-4

Drie concerten
Dit voorjaar treden Levi Parham, Oh Susanna en Lynne Hanson in Oss op.

Namen die u waarschijnlijk weinig zeggen. Artiesten uit de zogenaamde Americana-hoek. Melodieuze popmuziek waarin de genres folk, country & western, singer-songwriter en blues samenkomen. De artiesten treden vaak solo op of in een klein combo. Vaak komt zo’n artiest alleen uit de States over en wordt hier begeleid door een Nederlandse muzikant (zoals JB Baartmans bij Levi Parham en Oh Susanna zal doen). 

Uniek?
In onze iets verdere regio zijn er drie relatief grote podia waar dit soort artiesten ook regelmatig aantreden. In Eindhoven (Ad van Meurs presenteert in het café van het Frits Philips Muziekcentrum), Den Bosch (de Blue room sessions in de Verkadefabriek) en Nijmegen (de zogenaamd Intieme concerten in Lux).

Artiesten uit de stal van Bert Pijpers staan regelmatig op een van deze drie podia. In 2017 zullen er verschillende ook Oss aan doen. Een optreden in het Oude theater. Of – soms – in een huiskamer in Oss. Kleinschalig. Intiem. Dichtbij en relatief goedkoop.

Uiteraard organiseren de theaters in onze regio (Blauwe keiMarkantDe Pas en De Lievekamp) incidenteel ook concerten; maar zij mikken op een groter publiek. Hetzelfde geldt voor cultuurpodia als De Pul (in Uden), de Groene Engel (in Oss) of de Noordkade (in Veghel).

Levi Parham – dinsdag 21 maart 2017
Levi Parham
 is opnieuw een belangrijke vertegenwoordiger van de lichting jonge talenten uit Oklahoma. Naast de successen van John Moreland, John Fullbright, Parker Milsap, Wink Burcham en Carter Sampson kunnen we nu ook de No. 1 notering in de 2016 jaarlijst van de Euro Americana Chart bijschrijven voor Levi Parham en zijn album These American Blues.

Zijn stijlvolle liedjes en met soul doordrenkte bluesstem staan garant voor een intense beleving van zijn muziek. In het najaar komt Parham terug voor een tour met zijn eigen band. Deze promotour wordt hij begeleid door onze nationale gitaarheld BJ Baartmans die wellicht ook wat eigen liedjes ten gehore zal brengen. Ter gelegenheid van de tour wordt ook Levi’s album An Okie Opera opnieuw uitgebracht.

Restaurant D’n Toei, Spoorlaan 58 Oss
Deur open: 18:30 uur – Show: 20:15 uur

Oh Susanna – maandag 10 april
Oh Susanna
 behoeft eigenlijk weinig toelichting wat ons betreft. Suzie Ungerleider heeft met haar vele schitterende cd’s en even prachtige optredens de harten van vele fans definitief aan zich verbonden.

Samen met Suzanne Jarvis is het misschien wel een van de meest persoonlijke en warmste vertolkers van het Canadese literaire gevoelslied die we kennen.

Elk optreden is mede door de leuke interactie van Susie niet alleen een concert maar net zoveel een belevenis. Zeker als dat in klein gezelschap in een huiskamer plaatsvindt en als ze begeleid wordt door BJ Baartmans.

Huiskamerconcert Terloo 5, Oss.
Ontvangst: 19:30 uur – Optreden begint om 20:00 uur

Lynne Hanson – woensdag 10 mei
Nederland maakte voor het eerst kennis met Lynne Hanson toen ze met haar, eveneens uit Ottawa, afkomstige, collega Lynn MIles door Nederland toerde. Haar definitieve doorbraak kwam met de cd River of sand en de daarbij behorende tourtjes. Eerst solo of als duo, vorig jaar als trio. In maart 2017 brengt Lynne Hanson een nieuwe cd uit: Uneven Ground. Waarop ze verder is doorgegroeid. En de eerste signalen lijken erop te duiden dat ook deze cd weer een doorslaand succes gaat wordne. Ter promotie staat een uitgebreide Europese tourne op stapel waarbij ook Railroad Roots op de agenda staat. Met band!

Euro American Chart hoofdman Rein van de Berg verwoordde het als volgt: “Vooral de eerste twee platen van Lynne Hanson vond ik prachtig, nu weet River of Sand beide te overtroeven. De onschuld lijkt verloren, en daarvoor in de plaats is een ontwapenende vrouw gekomen. River of Sand blijkt niets anders dan een prachtplaat.”

Restaurant D’n Toei, Spoorlaan 58 Oss.
Deur open: 18:30 uur – Show: 20:15 uur

Citaat 443 (woensdag 8 maart 2017)
Homepage Citaten 2017

Door Hans van Duijnhoven

Bibliothecaris sinds september 1979. Werkzaam in de regio Noord Oost Brabant.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: