Categorieën
Muziek

Les P’tits Belges. Musette

Cd van een Belgische groep waarop natuurlijk de accordeon, staande bas en gitaar een belangrijke rol spelen.

Les P'tits Belges - Musette (CD) | Discogs

De gemiddelde burger denkt bij het woord musette aan Frankrijk: donkere kroegen in achterbuurten waar iemand op een accordeon speelt en een ander (of dezelfde persoon) klaaglijke, doch vrolijke liedjes zingt. Musette was ook vaak muziek om op te dansen (walsen!). De naam Django Reinhardt wil dan ook wel eens te binnen schieten. Allemaal waar maar in het begeleidende boekje wordt musette ook geplaatst in de industriegebieden van België: de Borinage, Gent en Brussel. Hoe het ook zij.

Deze Belgische groep heeft op deze cd diverse nummers opgenomen van grote namen uit die traditie. Maar ze nemen ook eigen nummers op. Nummers die verwant zijn aan de stijl maar er op de een of andere manier mee aan de haal gaan. Bijvoorbeeld in het nummer Embrasse-les-tous van Georges Brassens. Die bekend stond als chansonnier.

(vrijdag 24 mei 2002)

Door Hans van Duijnhoven

Bibliothecaris sinds september 1979. Werkzaam in de regio Noord Oost Brabant.

Geef een reactie

%d