Categorieën
Liedjes Muziek

Nena Venetsanou. Icones

Muziekliefhebbers die geen tijd of zin hebben om naar de radio te luisteren om nieuwe muziek of musici te ontdekken kunnen niet om de muziekbladen heen. Gelukkig zijn er veel bladen op de markt. Daar lopen jongens en af en toe meisjes rond die gelukkig de taak op zich nemen honderden cd’s als het ware voor te proeven. Zij geven in een korter of langer stukje een mening over een nieuwe plaat of heruitgave. Als je de recensenten kunt plaatsen dan vervullen ze de ideale rol dat je hun mening kunt gebruiken om je eigen smaak uit te breiden. Bij nieuwe bladen of recensenten die nog niet zo lang bezig zijn is het moeilijk om een mening te kunnen plaatsen.

Zo ook in het september/oktober nummer van Heaven (jaargang 2002). Pieter Wijnstekers geeft maar liefst vijf sterren aan The face of love van de Griekse Nena Venetsanou uit 2002. Heaven is zo’n blad dat met sterren werkt. Vijf sterren is in hun ogen een klassieker. Eén ster is rotzooi (ze noemen het zelf “matig”). Gemakkelijk als je niet zoveel tijd hebt. The face of love is een plaat waar niks mee is, maar vier sterren (“zeer goed/een aanrader”) ware beter geweest.

The face of love - Nena Venetsanou - Muziekweb

Pieter had beter vijf sterren kunnen toekennen aan Icones van Nena uit 1996. Dat doet hij niet omdat hij er eerlijk voor uit komt dat hij tot zijn schande moet bekennen nog nooit van haar te hebben gehoord. De topplaat van Nena Venetsanou zal hij inmiddels wel ontdekt hebben. Old streets of Rues anciennes is een nummer van Mikis Theodorakis. Nena wordt op dit album begeleid door piano, gitaar en cello. Trefwoorden: melancholie, weemoed. Maar vooral: wat een stem!

Pieter Wijnstekers kan, kortom, toegevoegd worden aan het korte rijtje recensenten die er toe doen.

(vrijdag 24 mei 2002)

Door Hans van Duijnhoven

Bibliothecaris sinds september 1979. Werkzaam in de regio Noord Oost Brabant.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: