Categorieën
Liedjes Muziek

All the news that’s fit to sing

Phil Ochs is vooral bekend als een van de vele protestzangers uit de jaren zestig.

Actief tegen de Vietnam-oorlog. De titel van dit album laat over zijn missie geen misverstanden. Hij zingt over uiteenlopende onderwerpen, zoals een krant over van alles en nog wat stukken publiceert. De titel van dit album is een verwijzing naar het motto van The New York times: All the news that’s fit to print.

Het prijsnummer van dit nummer is echter geen politiek zwaar beladen nummer maar een liefdesliedje over een zekere Celia. De aanleiding tot het liedje is wel politiek.Het gaat over de liefde van een Amerikaanse jongen voor zijn geliefde Filipijnse vrouw Celia die opgesloten zit in de gevangenis.

When the wind from the island
Is rollin’ through the trees
When a kiss from a prison cell
Is carried in the breeze
That’s when I wonder
How sad a man can be
Oh when will Celia come to me

https://youtu.be/XZCr3VYZEi8

In het begeleidend boekje staat over dit nummer het volgende:

Pete Seeger arranged for Phil to meet American Bill Pomeroy and hear Pomeroy’s story of his ten-year, prison separation from his lovely Filipino wife, Celia Mariano. Even as they talked, song ideas raced through Phil’s mind, word came that world-wide protest had at last unlocked the door to Celia’s prison cell. Phil finished the song anyway, and it is one of the most beautiful love songs in American music.

(zaterdag 25 mei  2002)

Door Hans van Duijnhoven

Bibliothecaris sinds september 1979. Werkzaam in de regio Noord Oost Brabant.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: