Categorieën
Muziek

Le fabuleux destin d’Amélie Poulain

Deze maffe film heeft veel mensen betoverd.

bol.com | Le Fabuleux Destin D'Amelie Poulain, Yann Tiersen | CD ...

Sprookjesachtig. Raadselachtig. Wat een scenario! En meer van dat soort woorden of zinnen zijn op deze film van toepassing. Een deel van het succes heeft ongetwijfeld ook te maken met de muziek. Geschreven en uitgevoerd door Yann Tiersen. Op de cd komen drie versies voor van La valse d’Amélie. Elk met hun eigen merites. Muziek die jong en oud aanspreekt. Muziek die er altijd al geweest is. Tenminste zo lijkt het. Verwijzingen naar Erik Satie. Muziek die elke pianospeler wil spelen.

De cd heeft echter een manco. De toelichting is té minimaal. Sommige nummers worden door anderen uitgevoerd. Zo wordt track zeven (Guilty) hier gezongen door de Engelse crooner Al Bowlly. Een zanger die in de oorlogsjaren een bom op zijn hoofd kreeg en dat niet overleefde. Al Bowlly is ook bekend geworden doordat in The singing detective een ander nummer van hem werd opgenomen.

(zaterdag 24 mei 2003)

Door Hans van Duijnhoven

Bibliothecaris sinds september 1979. Werkzaam in de regio Noord Oost Brabant.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: