Categorieën
Boeken Citaten

Ze bleef standvastig in haar overtuiging dat boeken het machtigste wapen zijn waarover de mens beschikt en …

Ze bleef standvastig in haar overtuiging dat boeken het machtigste wapen zijn waarover de mens beschikt en …

… dat het lezen van allerlei soorten boeken, in welke vorm dan ook – elektronisch, al vond zij dat maar niets, op papier of als luisterboek – de mooiste vorm van verpozing was en dat boeken een belangrijke basis vormen voor elk intermenselijk gesprek. Mam leerde me dat ieder mens een bijdrage kan leveren aan een betere wereld en dat boeken daarbij onmisbaar zijn: ze leren ons hoe we onze rol in het leven moeten vervullen en hoe we anderen kunnen stimuleren. Mam liet me in die twee jaar met talloze boeken en honderden uren in het ziekenhuis ook zien dat boeken een manier kunnen zijn om mensen dichter bij elkaar te brengen, zelfs in het geval van een moeder en een zoon die toch al dicht bij elkaar stonden, zelfs na de dood van een van hen.

bol.com | De leesclub voor het einde van het leven (ebook), Will ...

Slotakkoord
Aldus Will Schwalbe op de laatste bladzijde van zijn recent verschenen De leesclub voor het einde van het leven. Waarin hij de laatste jaren van zijn moeder beschrijft. Klik hier voor een korte beschrijving/bespreking.

Gids naar andere titels
In het boek worden veel schrijvers en titels van boeken aangestipt. Achterin staat een lijst met ongeveer 150 namen. Voornamelijk fictie. Klassiekers en nieuwe namen. Bekend en onbekend (in Nederland). Van de meeste titels is een Nederlandse vertaling beschikbaar, die u kunt lenen via de bibliotheek. Binnenkort kunt u De leesclub voor het einde van het leven lenen.

Citaat 053 (dinsdag 23 juli 2013)
Homepage Citaten 2013

Door Hans van Duijnhoven

Bibliothecaris sinds september 1979. Werkzaam in de regio Noord Oost Brabant.

Één reactie op “Ze bleef standvastig in haar overtuiging dat boeken het machtigste wapen zijn waarover de mens beschikt en …”

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: