Categorieën
Citaten Film

Doel van het leven is niet gelukkig zijn

Doel van het leven is niet gelukkig zijn;

laten we alstublieft een beetje ongelukkig zijn. Doel van het leven is een goed leven leiden.
En in zo’n leven heb je hoogte- en dieptepunten. Volgens de Belgische psychiater Dirk de Wachter. Die je de laatste maanden meer en meer in de Nederlandse media tegenkomt. Zijn boek Borderline times : het einde van de normaliteit gaat niet alleen over de Belgische samenleving. Integendeel. Veel Nederlanders herkennen zich in de manier waarop hij onze dolgedraaide westerse maatschappij neerzet. Klik hier voor een eerder citaat (nummer 13 – We verliezen ons in keuzes, en weten het niet meer).

Midden in de zomer
De reden om Dirk de Wachter en zijn visie op onze huidige tijd nog een keer naar voren te halen is dat midden in de warme zomer van 2013 een klein wonder is geschied. Onze publieke omroep is er in geslaagd een programmareeks te maken waarin (zelfs, of juist in de zomer) serieuze onderwerpen worden behandeld. En door het internet kun je zelf bepalen wanneer je kijkt. De NTR zendt deze zomer twintig afleveringen uit van de NTR Akademie. Waarin een min of meer bekend persoon op zijn of haar terrein een pleidooi voor of tegen ‘iets’ houdt. Dirk de Wachter houdt een Pleidooi voor een beetje ongelukkig zijn. Grappig (of navrant) is wel dat de opname op het internet voorafgegaan wordt door een reclamefilmpje. Elke aflevering duurt circa 25 minuten.

Het citaat zit rond minuut 16.

Citaat 052 (dinsdag 23 juli 2013)
Homepage Citaten 2013

Door Hans van Duijnhoven

Bibliothecaris sinds september 1979. Werkzaam in de regio Noord Oost Brabant.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: