Categorieën
Citaten

3 uur wifi kost minimaal een lunch

Soms hoeven citaten niet lang te zijn. Of moeilijk om te ontdekken. Als in de kop van een artikel al besloten ligt waar het artikel over zal gaan. Zoals op woensdag 20 november 2013, toen in NRC Next ingegaan werd op het groeiende probleem voor eigenaars van koffieshops, die veel gasten binnen zien komen die graag gebruik maken van het gratis wifi maar amper iets consumeren. En vaak lang een dure stoel bezet houden. Een kopje koffie uitsmeren over een uur. Studenten, zzp’ers en andere mensen die met hun mobieltje, laptop, iPad of ander apparaat even binnen komen vallen. Weten wat BYOD betekent. Bring Your Own Device. De gastheer zorgt gratis voor het netwerk. En met een beetje geluk consumeert zo’n gast een kopje koffie. 

Openbare Bibliotheken worden de laaste jaren steeds meer ontdekt door mensen die door eigenaars van koffietenten worden weggekeken. Het is niet zo ‘hip’ (of dit woord nog gebruikt mag worden??) als rondhangen op Strijp-S of ergens in een Randstedelijk cafeetje, maar niet zo duur. En, wellicht nog belangrijker, in een bibliotheek kun  je waarschijnlijk geconcentreerder werken. En, wellicht een verrassing voor velen (die er al jaren niet meer komen): je treft er de meest uiteenlopende mensen aan. Minder eenvormig als in een gemiddelde hippe zaak. En, nog een surprise, je loopt er of je het nu wilt of niet ALTIJD tegen ‘dingen’ aan die je niet zocht. Je oog valt op een tijdschrift (en niet alleen de usual glossies), een aanwinstentafel, ergens is een tentoonstelling, daar wordt een filmpje vertoond en met een beetje geluk (of pech, als je geconcentreerd wilt werken) is er op dat moment een activiteit gaande. Waar je wellicht aan mee wilt doen.

Vraag: Kost 3 uur wifi minimaal een lunch?
Antwoord: Nee, wifi is gratis, maar je krijgt er wel gratis van alles bijgeleverd. Maar geen lunch. Maar wat is mis met een lunchzakje van thuis?

Citaat 085 (woensdag 20 november 2013)
Homepage Citaten 2013

Door Hans van Duijnhoven

Bibliothecaris sinds september 1979. Werkzaam in de regio Noord Oost Brabant.

Één reactie op “3 uur wifi kost minimaal een lunch”

Geef een reactie

%d