Categorieën
Citaten Duurzaamheid Maatschappij Next Oude doos

Hoogleraar Jan Jonker over nieuwe verdienmodellen

Op maandag 2 maart  2015 spreekt hoogleraar duurzaam ondernemen Jan Jonker op verzoek van Energie UdenHLB Van Daal & Partners en de bibliotheek in de Kruisherenkapel in Uden over zijn boek ‘Nieuwe Business Modellen’. Tijdens deze gratis lezing betoogt Jan Jonker  dat we in een veranderende  samenleving op zoek moeten naar andere verdienmodellen.

De kern van de nieuwe business modellen is om samen waarde te organiseren en opbrengsten te delen. Het gaat niet alleen om geld, maar ook om andere waarden. Volgens Jonker moet er gezocht worden naar andere manieren om geld te (blijven) verdienen. Daarbij is het van belang dat we als samenleving bepalen wat waarde heeft, waardevol is. De ondertitel van zijn boek is niet voor niets: ‘Samen Werken aan Waardecreatie’. Zijn boeken geven inspiratie voor een alternatief voor de gebruikelijke business modellen. De avond is vooral bedoeld voor ondernemers en mensen die binnen bedrijven, instellingen en organisaties na moeten denken over de koers van hun eigen ‘toko’.

Boek en lezing van Jan Jonker passen perfect binnen het jaarthema van de samenwerkende Noord Oost Brabantse Bibliotheken: ‘Oefenen in een andere tijd’ en in de reeks lezingen die het afgelopen jaar in deze regio zijn gehouden. Denk aan Jan RotmansTom Kniesmeijer, Bob HuttenRutger Bregman en Joris Luyendijk. Elk van deze sprekers zet samen met hoogleraar Jan Jonker vraagtekens bij ons bestaande model en komen met suggesties om dingen anders aan te gaan pakken.

Tijdens deze avond is er de mogelijkheid om met Jan Jonker in gesprek te gaan en zijn boek te kopen tegen contante  betaling. Hij zal gekochte boeken signeren.
De toegang voor de avond in de Kruisherenkapel is gratis. U dient zich wel vooraf aan te melden. Het adres is: Lieve Vrouwenplein 44 te Uden. Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

Op twitter is de lezing te volgen via #EUJJ

Artikel: ‘De nieuwe economie, dat zijn wij‘ (december 2014)
Artikel: Duurzaamheid levert meer op dan geld (januari 2015)

www.nieuwebusinessmodellen.nl

(maandag 19 januari 2015)

Aanvulling (5 maart 2015)
Een nieuwe autoriteit zal worden,het collectief (verslag bijeenkomst)

Youtube – Jan Jonker : lezing in Uden (6:40)

https://www.youtube-nocookie.com/embed/GsGIGJf0lRs

Door Hans van Duijnhoven

Bibliothecaris sinds september 1979. Werkzaam in de regio Noord Oost Brabant.

Één reactie op “Hoogleraar Jan Jonker over nieuwe verdienmodellen”

Geef een reactie

%d