Categorieën
Citaten Wat delen we met elkaar?

Vrees minder, probeer meer

10 stappen op weg naar geluk

10. Klaag minder, waardeer meer

09. Kijk minder, doe meer

08. Oordeel minder, accepteer meer

07. Vrees minder, probeer meer

06. Praat minder, luister meer

05. Frons minder, lach meer

04. Consumeer minder, creëer meer

03. Neem minder, geef meer

02. Pieker minder, dans meer

01. Haat minder, heb meer lief


Sylvia Duckworth
Sylvia Duckworth is een Canadese onderwijzer/techno-‘freak’ die graag tekent. Om ‘dingen’ duidelijk te maken. Een zeer optimistisch mens, waar het levensplezier van af spat.
Ene Marcel Kolder reikte me dit eerste ‘cadeautje’ van 2017 via Twitter aan. Zijn wens: 

Marcel Kolder heeft trouwens een opmerkelijke Twitternaam: kanteldenker
Iemand die samen met Sylvia Duckworth in het rijtje Rutger BregmanKevin KellyJan RotmansSeth GodinMartijn AslanderBas Heijne of Tom Kniesmeijer past. Optimistische types die weten dat hét goed komt. Dat er genoeg redenen voor somberheid is, maar dat in the end het goede, het positieve zal overwinnen. En dat het in de jaren voor ons minder zal gaan om hebben, maar nog veel meer over delen. Iets bijdragen. Iets positiefs tot stand brengen. Weg van cynisme, ironie, skepsis, boosheid, negativisme. Mensen die weten dat het meer dan ooit nodig is dat mensen van goede wil opstaan. Tegen, tja … Kijk om u heen en u ziet ze overal. 

Bibliotheken in Noord Oost Brabant
Als bibliotheek zullen we alles doen om deze trend te volgen, te voeden.
Via onze collectie, lezingen, cursussen, workshops, debatten, bouwgesprekken en andere dingen die op ons pad komen en waar we ‘iets’ mee zullen gaan doen.

Zo kunt u woensdag 11 januari 2017 in De Lievekamp in Oss een van dit soort positief ingestelde mensen aan het werk zien. Martijn Aslander. Die als een inspirerende standwerker zal proberen uit te leggen dat uw identiteit – onze identiteit – wel degelijk zal gaan veranderen. Maar heel anders dan u denkt. 

Terwijl ik dit eerste stukje van 2017 maak, valt het dagelijks miniblog van Seth Godin op mijn spreekwoordelijke deurmat. Een andere toon, maar wederom – zoals we van Seth gewend zijn – optimistisch. Optimisme is een keuze: The choice.

Citaat 422 (zondag 1 januari 2017)
Homepage Citaten 2017

Door Hans van Duijnhoven

Bibliothecaris sinds september 1979. Werkzaam in de regio Noord Oost Brabant.

Één reactie op “Vrees minder, probeer meer”

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: