Categorieën
Muziek

Luistercafé Noordkade #03 Bob Dylan

Op 3 maart 2017 werd in De Afzakkerij in Veghel de derde editie van Luistercafé Noordkade gehouden.

Centraal stond deze avond Bob Dylan, die in oktober 2016 de Nobelprijs Literatuur kreeg toegekend ‘voor het scheppen van nieuwe poëtische uitdrukkingsvormen in de grote Amerikaanse zangtraditie‘.

De hoofdgast was deze avond was niet Jacques Mees (zie affiche); enkele dagen van tevoren moest hij afzeggen. Gelukkig wist Joost het Robert Allen trio over te halen de honneurs van deze avond waar te nemen. Dit trio speelde na de pauze een volle, lange set. Dit trio bestaat uit Jan Willems, John van den Broek en Henk Donkers.

De avond werd geopend met het klassiek-ste nummer van Bob Dylan – Blowin’ in the wind. Gespeeld door het duo de Mockin’ Minstrels. Daarna voerde Peter een lang gesprek met Bob Dylan-kenner én oud Oor-journalist Bert van de Kamp. Tijdens dit interview werden twee YouTube filmpjes vertoond.

Bert van de Kamp

Voor de pauze speelden de Mockin’ Minstrels een ander Dylan-lied; een klassieker, maar minder bekend bij het grote publiek: Blind Willie McTell (op gitaar en keyboard). Klik hier voor een (lang) artikel over Dylan, Blind Willie McTell, een andere klassieke onbekende Dylan-song (‘Cross the Green Mountain), Barack Obama en de vraag of onze tijd niet vergeven zou zijn van Power, greed and corruptible seed.

Cd’s in collectie samenwerkende Noord Oost Brabantse Bibliotheken
Van Bob Dylan zijn tientallen cd’s en dvd’s in de collectie aanwezig. Bijna alle klassieke platen, aangevuld met een willekeurige keuze aan ‘minder bekende’ albums. Ook zijn er verschillende tribute cd’s aanwezig.

Boek: Bert van de Kamp. ABC Dylan (2011)

Artikel: 1933-2017 – power and greed and corruptible seed seem to be all that there is  (februari 2017)

Er waren zeventig bezoekers.

Homepage Luistercafé Noordkade

(dinsdag 11 april 2017)
Hans van Duijnhoven


Door Hans van Duijnhoven

Bibliothecaris sinds september 1979. Werkzaam in de regio Noord Oost Brabant.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: