Categorieën
Muziek

Luistercafé Noordkade #30 Carole King

Op vrijdag 6 december 2019 betoonden we tijdens de 30e editie van Luistercafé Noordkade eer aan Carole King.

Onze (enige) gast was Esther Groenenberg, een pianiste/zangers uit het Oosten van ons land. Zij trok het afgelopen jaar met een band de theaters af. Die tournee – A natural woman – is inmiddels voorbij.

Deze avond speelde ze solo op de vleugel een stuk of tien songs van Carole King. Ook vertelde ze honderduit én enthousiast over haar grote voorbeeld. Tijdens het interview vertoonden we enkele YouTube-filmpjes. Aan het begin van deze prachtige avond las ik een column voor over de beginjaren van Carole King, waarin ze als broodschrijver samen met haar eerste echtgenoot Gerry Goffin tientallen songs in het Brill building schreef.

Artikel: Liefde laat ons nooit in de steek.

Carole King
In bijna alle overzichten waarin de belangrijkste platen van de jaren zeventig worden genoemd staat haar tweede album, Tapestry uit 1971. Op dit moment staat dit album in de top 3000 van beste albums ooit gemaakt op nummer 72 (Acclaimed music).

Esther Groenenberg speelde deze avond verschillende songs van deze klassieker: I feel the Earth move, So far away, It’s too late, Will you love me tomorrow, Way over yonder en You’ve got a friend. In een medley nam ze enkele grote hits, die zij samen met Gerry Goffin heeft geschreven, mee; bijvoorbeeld The Loco-motion van Little Eva.

Solo cd’s
Tapestry (1971)
Colour of your dreams (1993)
Brill building sessions and more (2000)
Love makes the world (2001)
A natural woman : the very best of (2001)

# – Grace of my heart (1996)

Op Ace verschenen in de zogenaamde Songwriter-serie vier verzamelcd’s met elk 26 songs van Goffin & King
Goffin & King : a Gerry Goffin & Carole King song collection 1961-1967 (2007)
Honey & wine : another Gerry Goffin & Carole King song collection (2009)
Something good from the Goffin & King songbook (2012)
Hung on you : more from the Gerry Goffin & Carole King songbook (2015)

Homepage Luistercafé Noordkade

(maandag 9 december 2019)
Hans van Duijnhoven

Door Hans van Duijnhoven

Bibliothecaris sinds september 1979. Werkzaam in de regio Noord Oost Brabant.

2 reacties op “Luistercafé Noordkade #30 Carole King”

Geef een reactie

%d