Categorieën
Muziek

The Roches

We are Maggie and Terre and Suzzy

Maggie and Terre and Suzzy Roche

we don’t give out our ages

and we don’t give out our phone numbers

Zo begint de debuutplaat uit 1979 van deze drie Canadese zusjes. Een overrompelend begin van een allercharmantste vrouwengroep. Hun debuutplaat is achteraf gezien hun finest hour. Latere platen hebben het nét niet. Maar hier klopt alles. Leuke, vlotte liedjes. Komische teksten. Prachtige samenzang. En geproduceerd in audio verité door Robert Fripp (alhoewel niemand, inclusief waarschijnlijk Fripp kan navertellen wat die audio verité eigenlijk inhoudt). Hoogtepunten zijn er vele: Hammond song, Damned old dog, Runs in the family maar vooral Quitting time (waar de drie stemmen perfect samenkomen).

(vrijdag 24 mei 2002)

Door Hans van Duijnhoven

Bibliothecaris sinds september 1979. Werkzaam in de regio Noord Oost Brabant.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: