Categorieën
Tijd voor een nieuwe lente

Vinken of vonken

Op zondag 19 december spreken Herman de Regt en Richard Engelfriet over Tijd voor vakmanschap in een nieuwe lente

Een pleidooi voor vakmanschap en expertise

bol.com | Verkeerd Verbonden!, Richard Engelfriet | 9789078709008 | Boeken

Vakmanschap dreigt in Nederland te verdwijnen onder een stortvloed aan managementmodellen, SMART geformuleerde doelstellingen en managers vol korte termijnplannen. Wetenschapsfilosoof dr. Herman de Regt en communicatietrainer drs. Richard Engelfriet willen het tij keren en presenteren op 19 december een inspirerend pleidooi voor vakmanschap en expertise.

De lezing vindt plaats in de Groene Engel, ‘s middags van twee tot vier uur. Aansluitend is er in het café gelegenheid tot napraten. Kaarten kosten 7 euro voor leden van de bibliotheek en 9 euro voor niet-leden. Ze zijn verkrijgbaar in alle vestigingen van BasisBibliotheek Maasland en bij de Groene Engel in Oss.

De Regt en Engelfriet schreven samen eerder het kritische manifest Verkeerd Verbonden : hoe Nederland verzuimt problemen op te lossen. Engelfriet schreef onder meer de boeken Passie! : het boek dat niet werkt en Hoe vang ik een rat? en is actief als spreker en columnist. Samen verzorgen zij door heel Nederland lezingen en workshops om de kwaliteit van aanwezig vakmanschap te bevorderen in organisaties.
Volgens De Regt en Engelfriet kunnen zowel politiek, bedrijfsleven als non-profit organisaties een veel beter resultaat boeken als zij durven kiezen voor echt vakmanschap: “We moeten niet langer vinken, maar vonken!”. Zij dragen deze visie uit in de lezingenreeks Blikopener Speciaal, georganiseerd door BasisBibliotheek Maasland in samenwerking met Groene Engel en Brabants Dagblad. De cyclus heeft dit seizoen als overkoepelend thema Tijd voor een nieuwe lente.
De Regt en Engelfriet brengen hun lezing deze middag onder de titel ‘Tijd voor vakmanschap in een nieuwe lente’.  

 

(woensdag 17 november 2010/donderdag 16 december 2010)

Homepage Tijd voor een nieuwe lente

Door Hans van Duijnhoven

Bibliothecaris sinds september 1979. Werkzaam in de regio Noord Oost Brabant.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: