Opening De architectenwinkel

Op zaterdag 9 maart opent om 14.30 uur wethouder Hoeksema in de bibliotheek van Oss de architectenwinkel.

De architectenwinkel is opgericht door de Bond van Nederlandse Architecten (BNA) kring Amsterdam. Vanaf september 2011 organiseren zij wekelijks een inloopspreekuur waar architecten gratis advies geven. Vanaf maart 2013 doen architecten uit Den Bosch en Oss ook mee.

Op hun website staat de volgende tekst
Als architecten uit de regio Den Bosch en omstreken zijn we er van overtuigd dat onze kennis, creativiteit en ervaring voor elke opgave een grote toegevoegde waarde kan hebben. Dat geld ook, of beter: juist ook bij de kleinere projecten van particulieren die hun woning willen uitbreiden, verbouwen of de stap willen zetten om zelf hun huis te gaan bouwen. Zelfstandig of samen in een groep. Toch was het voor velen lastig om onze kennis en kunde te bereiken. Om die drempel te verlagen zal, in navolging van initiatieven in diverse andere steden, begin maart de BNA architectenwinkel ook in Den Bosch en Oss openen. Georganiseerd door de BNA Kring Den Bosch zullen een tiental architecten van grotere en kleinere bureau’s op zaterdag om de week in Den Bosch en Oss gratis en vrijblijvend al uw vragen beantwoorden. De locatie zal zowel in Den Bosch als Oss de stadsbibliotheek zijn: centraal en makkelijk bereikbaar. De brede (lokale) ervaring binnen de Kring maakt dat we iedereen met een eerste advies op weg kunnen helpen. Mocht u naderhand behoefte hebben om door te praten dan kan dat natuurlijk altijd.

Tijdstippen voorjaar 2013 in Oss (zaterdag)
6 april
20 april
4 mei
18 mei
1 juni
15 juni

Een afspraak maken is verplicht. U kunt zich aanmelden via de website van de architectenwinkel

Het gesprek wordt gehouden in de bibliotheek in Oss, Raadhuislaan 10

Tekst uit Weekblad regio Oss
De Bond van Nederlandse Architecten (BNA) begint in Oss vanaf zaterdag 9 maart een architectenwinkel. Een locatie waar vrijblijvend en gratis vragen worden beantwoord door architecten uit de regio.

Verschillende architecten in Oss staan klaar om de week op zaterdag klaar in de Osse bibliotheek om, op afspraak, vragen te beantwoorden over bijvoorbeeld een verbouwing.

De gesprekken duren een half uur en hebben als doel mensen op weg te helpen met een verbouwing. “Mensen krijgen tijdens het gesprek advies en tips. Het is niet de bedoeling dat mensen met een schetsontwerp de deur uitgaan”, vertelt Henk Ariëns van Ariëns cs Architecten & Ingenieurs in Oss, één van de deelnemende architecten. Op verschillende locaties van de architectenwinkel in Nederland is al gebleken dat advies van een architect fijn is voor mensen die hun woning willen uitbreiden of verbouwen of zelf een huis willen bouwen. “Soms is de drempel groot om naar een architect te stappen. Dit kan een middel zijn om die drempel te verlagen.” De BNA is er dan ook van overtuigd dat de kennis, creativiteit en ervaring van de architecten een grote toegevoegde waarde heeft. Na het eerste gesprek moet iedereen op weg kunnen met het advies. Er kan altijd nog een vervolggesprek komen.

De architectenwinkel is alleen op afspraak geopend en het kan dus zijn dat op sommige zaterdagen de winkel gesloten is. Uit ervaring van eerder geopende winkels in onder andere Amsterdam, Haarlem en Breda is gebleken dat het niet zinvol is om te wachten op bezoekers.
De architectenwinkel in Oss wordt op 9 maart geopend.

(maandag 4 maart 2013)

Door Hans van Duijnhoven

Bibliothecaris sinds september 1979. Werkzaam in de regio Noord Oost Brabant.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: