Categorieën
Citaten Filosofie Maatschappij Next

Veerkracht : difficulties are only a sign that things are normal

Zoals wellicht bekend is het jaarthema van de samenwerkende Noord Oost Brabantse Bibliotheken Echte waarde(n).

Begin februari publiceerde de bekende Engels-Zwitserse filosoof Alain de Botton op ‘zijn’ School of Life-website 10 virtues for the modern age. Dat trok onze aandacht. Klik hier voor een artikel over deze tien deugden/waarden (‘Zijn dit de waarden voor de 21e eeuw?’).

Alain de Botton in 2011

Alain de Botton wil een debat uitlokken over waarden die er nu toe zouden (moeten) doen. Hieronder staan ‘zijn’ deugden/waarden kort opgesomd. Hij heeft ze genummerd en vindt veerkracht derhalve de belangrijkste waarde of houding die je als mens in de 21e eeuw zou moeten innemen of naleven of innemen.

1. Resilience = veerkracht
2. Empathy = empathie
3. Patience = geduld
4. Sacrifice = opofferen
5. Politeness = hoffelijkheid
6. Humour = humor
7. Self-awareness = zelfkennis
8. Forgiveness = vergeving
9. Hope = hoop
10. Confidence = vertrouwen

Zijn laatste boek is Religie voor atheïsten : een heidense gebruikersgids (2011)

"A Manifesto for Atheists - Ten Virtues for a Modern Age" by Alain de Botton

Citaat 003 (donderdag 7 maart 2013)
Homepage Citaten 2013

Door Hans van Duijnhoven

Bibliothecaris sinds september 1979. Werkzaam in de regio Noord Oost Brabant.

3 reacties op “Veerkracht : difficulties are only a sign that things are normal”

[…] Veerkracht : difficulties are only a sign that things are normal (maart 2013) Empathie in 3 liedjes (juli 2013)  Hard times – Her face was blood and diamonds / He remembers her that way (september 2013)We speelden vrijwel elke middag na school op straat, vaak tot het donker werd … (januari 2014)  Southern nights – It was wonderful because I knew that everything that was important in the whole world was on this porch (mei 2014)  De herontdekking van het collectief is een heel belangrijke evolutie in onze huidige zoektocht naar zingeving (februari 2015)  Ons Welzijn – Meant to be shared (november 2015)Empathie – Je kunt niet leven in de illusie dat we niet diep met elkaar verbonden zijn (december 2015)  Een april – dit is het moment voor verandering (apriil 2016)  Is this the life we really want? (juli 2017) […]

[…] Nieuwe deugden? – Veerkracht : difficulties are only a sign that things are normal (maart 2013)  Empathie in 3 liedjes (juli 2013)  Hard times – Her face was blood and diamonds / He remembers her that way (september 2013)Pech gehad? – We speelden vrijwel elke middag na school op straat, vaak tot het donker werd … (januari 2014)  Southern nights – It was wonderful because I knew that everything that was important in the whole world was on this porch (mei 2014)  De herontdekking van het collectief is een heel belangrijke evolutie in onze huidige zoektocht naar zingeving (februari 2015)  Ons Welzijn – Meant to be shared (november 2015)Je kunt niet leven in de illusie dat we niet diep met elkaar verbonden zijn (december 2015)  Een april – Dit is het moment voor verandering (april 2016)  Vraag: Is this the life we really want? (juli 2017) […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: