Categorieën
Citaten Onderwijs

Marloes Musters voorgedragen als beste docent Nederlands.

Sinds het begin van dit jaar zit het programma De Taalstaat van Frits Spits op Radio 1, zaterdag van elf tot twaalf. ‘s Morgens. Op zaterdag 8 februari werd de vierde kandidaat naar voren gehaald voor De Beste Leraar Nederlands van Nederland. Een wedstrijd waarvoor leerlingen hun docent kunnen voordragen. Op 17 mei wordt de beste leraar bekend gemaakt. Een vakjury neemt de beslissing. En de minister van OC&W (Jet Bussemaker) zal in de uitzending van Frits Spits de prijs uitreiken.

De vierde kandidaat werd voorgedragen door Tomas van Heggen, een leerling van het Mondriaancollege in Oss (Havo 5). Hij droeg zijn lerares Nederlands voor. Marloes Musters. 26 jaar oud. Al (hoe opmerkelijk!) vijf jaar docent.  In deze aflevering van De Taalstaat sprak Frits Spits ongeveer tien minuten met Marloes Musters, Thomas van Heggen en enkele juryleden. Klik hier voor dit geluidsfragment. Waarin Marloes probeert uit te leggen waarom het zo leuk is om lerares Nederlands te zijn.

Citaat 108 (zaterdag 8 februari 2014)
Homepage Citaten 2014

Door Hans van Duijnhoven

Bibliothecaris sinds september 1979. Werkzaam in de regio Noord Oost Brabant.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: