Categorieën
Oefenen in een andere tijd

Lezing Martijn Aslander

Sinds het najaar van 2012 organiseert het SMC412 in Oss regelmatig bijeenkomsten. Bijeenkomsten die op verschillende locaties in Oss worden gehouden. De bibliotheek fungeert regelmatig als gastheer. Op 25 september 2014 gaf Martijn Aslander een lezing. Hieronder de tekst waarin SMC412 deze avond onder de aandacht bracht.

Doel van SMC412 
SMC0412 is een club die als doel heeft: Mensen die geïnteresseerd zijn in social media ook live (IRL) bij elkaar brengen om te netwerken en van en met elkaar te leren over de nieuwe media, nieuwe web tools en de toepassing ervan, zowel privé als in bedrijf. Dit door het organiseren van boeiende avonden waarop op persoonlijke en informele wijze kennis gedeeld wordt over de invloed, valkuilen en mogelijkheden van (het gebruik van) deze tools en media.

Aankondiging Martijn Aslander

25 september Martijn Aslander in Oss

Martijn Aslander is professioneel lifehacker en verbinder van mensen, informatie en ideeën. Hij is een veelgevraagd spreker op congressen, geeft advies aan overheid en bedrijfsleven en is schrijver van o.a. het boek Easycratie.

Zowel in zijn publicaties als op het podium laat hij de ongekende mogelijkheden zien van de huidige netwerksamenleving voor mens en arbeidsmarkt.

De ‘nieuwe renaissance’, waarin kennisverspreiding sneller gaat dan ooit, biedt enorme kansen voor mensen om zich bottom-up te organiseren en sneller, efficiënter en zonder bureaucratie dingen voor elkaar te krijgen en oplossingen te vinden voor moeilijke vraagstukken.

Lifehacking is volgens Nederlands lifehacking-docent en -pionier Martijn Aslander een mix tussen timemanagement, kennismanagement en persoonlijke ontwikkeling, met een vleugje web 2.0 en een vleugje MacGyver. Het gaat er volgens hem over hoe je informatie opspoort, organiseert, filtert en deelt, overzicht houdt en voorkomt dat je gaat lijden aan informatiestress.

Lifehacking gaat over meer doen, in minder tijd met minder stress, zodat je slim kunt bewegen in de informatie en netwerksamenleving. Bron: Wikipedia

De Osse Social Media Club 0412 is ontzettend blij dat het gelukt is om Martijn Aslander naar Oss te halen om zijn verhaal over lifehacking en meer te vertellen aan een ieder die het interessant vindt om hier meer over te weten. Martijn Aslander is een veelgevraagde spreker en heeft een interessant verhaal over hoe je op een slimme manier je leven gemakkelijker kunt maken.

De bijeenkomst is op donderdag 25 september in de Bibliotheek Oss, Raadhuislaan 10 en gratis toegankelijk. Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang

Impressie van deze lezing
Achteraf kun je constateren dat Martijn Aslander bezig is met ‘Oefenen voor een andere tijd’.
Klik hier voor een impressie van deze bijzondere avond (Go – The power to create)

(woensdag 22 oktober 2014)

Door Hans van Duijnhoven

Bibliothecaris sinds september 1979. Werkzaam in de regio Noord Oost Brabant.

Één reactie op “Lezing Martijn Aslander”

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: