Categorieën
Citaten Maatschappij

Libraries change lives

Op woensdag 10 december 2014 werd het Nationale Bibliotheekcongres 2014 in de Beurs van Berlage in Amsterdam gehouden. Prinses Laurentien is zoals wellicht bekend erg betrokken met het belang van lezen. Is op allerlei manieren actief om vooral laaggeletterden vooruit te helpen. Ze hield een warm pleidooi om te voorkomen dat in 2020 kinderen zoals vandaag de dag de basisschool verlaten met te weinig leesvaardigheid. Een handicap waar zij én de samenleving last van zullen hebben. Ook hield ze een warm pleidooi voor ‘de bieb’. Om die ondanks alle digitale ontwikkelingen (en financiële beslommeringen) als plek overeind en open te houden. Waarom? Dat maakt onderstaand filmpje duidelijk. Het duurt anderhalve minuut en werd vandaag 10 december op Youtube geplaatst (80 views). De Nederlandse vertaling is nog niet beschikbaar.

Citaat 200 (woensdag 10 december 2014)
Homepage Citaten 2014

Door Hans van Duijnhoven

Bibliothecaris sinds september 1979. Werkzaam in de regio Noord Oost Brabant.

Geef een reactie

%d