Categorieën
Citaten Klimaatprobleem Maatschappij Next

Als deze video je niet een heel klein beetje wakker schudt

Op maandag 13 juli plaatste een zekere ‘Truth Pion‘ op zijn (of haar?) Youtube videokanaal een filmpje. Een filmpje dat reeds in januari van dit jaar door de maker (ene Spencer Cathcart) onder zijn pseudoniem Freshtastical op Youtube werd geplaatst.

Een filmpje dat ‘mooi’ aansluit bij het nieuws van deze week dat onze gletsjers in een steeds sneller tempo aan het afsmelten zijn. Een filmpje dat ook ‘mooi’ aansluit bij ons vakantieplezier. En de vraag opwerpt wat het betekent om volwassen te zijn. De Engelse titel is: “The lie we live“. De Nederlandse (vrije) vertaling daarvan is “Als deze video je niet een heel klein beetje wakker schudt.” De film duurt acht minuten en is is (vandaag al) 9.817.164 keer bekeken.

Meer lezen? Enkele suggesties
Peter Westbroek. De ontdekking van de aarde : het grote verhaal van een kleine planeet (2012)
Ton Lemaire. De val van Prometheus : over de keerzijden van de vooruitgang (2010)
Ton lemaire. Verre velden : essays en excursies 1995-2012 (2013)
Alan Weisman. De wereld zonder ons (2007)

Citaat 273 (vrijdag 7 augustus 2015) (dank Sandra)
Homepage Citaten 2015

Door Hans van Duijnhoven

Bibliothecaris sinds september 1979. Werkzaam in de regio Noord Oost Brabant.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: