Categorieën
Muziek

This Magic Moment 5 (met Colin Buijs)

Colijn Buis is werkzaam als pianist, componist, arrangeur en docent. Hij begon als organist van de kerk in Macharen waar zijn vader kerkmeester is. Inmiddels is muziek niet meer uit zijn leven te denken. Hij studeerde piano aan het conservatorium in Utrecht (jazz en improvisatie) en reist met zijn Colijn Buis Trio door binnen- en buitenland. Als duo speelt hij samen met fluitist Thijs van Leer en zangeres Denise Jannah.

Als componist won Colijn Buis onder meer de Kunstanjer van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Zijn composities zijn onder meer te horen op zijn album Horizon dat een aantal jaren geleden in eigen beheer verscheen. Daarnaast is muziek van hem gebruikt voor programma’s voor televisie.

In zijn geboorteplaats Macharen komt hij nog geregeld. In zijn thuiskerk speelde hij in het voorjaar bijvoorbeeld met Denise Jannah.

Colijn Buis was op zondag 6 december te gast. Dit is de muziek die hij tijdens This Magic Moment liet horen:1. Nevermore van Queen 2. Stabat Mater van Palestrina 3. Hodie Christus Natus Est van Giovanni Bassano 4. Oom Jan uit Megen van Jules de Corte 5. Gloria van Pedal Point 6. Survival van Yes 7. Morning van Clare Fischer (vocal version) 8. Morning van Clare Fischer (instrumental version) 9. Song for Alexander (1) van Colijn Buis  10. Song for Alexander (5) van Colijn Buis 11. Song for Alexander (3) van Colijn Buis 12. Song for Alexander (11) van Colijn Buis 13. Song for Alexander (7) (variaties op orgel Macharen) van Colijn Buis 14. Song for Alexander (9) (funky) van Colijn Buis 15. Chanson [La Gloire de mon Père] van Colijn Buis 16. Funktionality van Colijn Buis

(maandag 7 december 2015)

Door Hans van Duijnhoven

Bibliothecaris sinds september 1979. Werkzaam in de regio Noord Oost Brabant.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: