Categorieën
Muziek

This Magic Moment 8 (met Jan van Loon)

Onlangs verscheen in Nederland het boek Bruce en ik. Voor dit boek nodigde schrijver en programmamaker Leon Verdonschot 29 prominente Nederlandse fans van Bruce Springsteen uit om te vertellen wat hun band met de Amerikaanse zanger is. Onder hen bijvoorbeeld schrijver Gustaaf Peek en eurocommissaris Frans Timmermans.

Jan van Loon uit Macharen had ook prima in dit boek gepast. De oud-wethouder is al jaren een groot liefhebber van ‘The Boss’ en heeft hem al meerdere malen zien optreden, in binnen- en buitenland. In This Magic Moment vertelt Jan wat zijn band is met Springsteen.

Ontmoet heeft Jan van Loon zijn idool nog niet. Hij was er wel dicht bij. De dochter van Springsteen is een bekende springruiter en was met haar vader op bezoek bij een fokker in Maren-Kessel. Burgemeester Wobine Buijs wist van het bliksembezoek, maar verzuimde haar wethouder in te lichten.

Dit waren de nummers van Bruce Springsteen die Jan van Loon op zondag 31 januari liet horen. In alle gevallen gaat het om live-opnamen. Want dat is Springsteen op zijn best, vindt Van Loon.

1. Bruce and the Spirit

2. The Wish

3. Tenth Avenue

4. Born to Run

5. Jungleland

6. The Promised Land

7. Factory

8. Badlands

9. Dancing in the Dark

10. My Hometown

11. Born in the USA

12. Thougher than the Rest

13. Waiting on a Sunny Day

14. The Rising

15. Blood Brothers

16. Pay Me My Money

17. Thunder Road

18. Dream Baby Dream

19. The River

(maandag 1 februari 2016)

Door Hans van Duijnhoven

Bibliothecaris sinds september 1979. Werkzaam in de regio Noord Oost Brabant.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: