Categorieën
Citaten Muziek

There is nothin’ that’s as real, as a love that’s in my mind

Tijdens de kerstbijeenkomst van de samenwerkende Noord Oost Brabantse Bibliotheken werden na de toespraak, lunch en de cadeautjes een dertigtal collega’s voor een camera gezet. Soms was enige lichte dwang nodig. Ieder van hen sprak enkele regels uit van Townes Van Zandt. Wie? Townes Van Zandt. De legendarische singer-songwriter die op vrijdag 6 januari 2017 centraal staat tijdens de eerste editie van Luistercafé Noordkade. In Veghel, in Cafe de Afzakkerij. Klik hier voor meer informatie over deze avond.

Townes Van Zandt - Our Mother the Mountain [Vinyl] - Amazon.com Music

Met hulp van collega Meike zijn onderstaande filmpjes gemaakt. Gemonteerd uit alle gemaakte opnames. Elf collega’s komen in beeld. Gezeten voor een kale wand. Hadden we beter niet kunnen doen. Maar we leren graag en een volgend keer doen we het anders. Doel van de filmpjes is om de toehoorder een beeld te geven van de teksten van Townes Van Zandt. Ook ziet u enkele hoezen en herkent u wellicht enkele collega’s.

Mocht u Townes Van Zandt willen leren kennen? Begin dan met de door alle kenners terecht geroemde liveplaat uit 1977; opnames die in 1973 zijn gemaakt. Vijf jaar na zijn debuut. Een plaat tjokvol greatest hits songs, maar het zijn – grapje – nooit hits geweest. Luisterliedjes. Opgenomen in een rumoerig café, waar de vrachtwagens hoorbaar voorbij sjezen en veel bezoekers tussen de songs gewoon doorpraten. Een ambiance die we in ‘ons’  Luistercafé Noordkade ook nastreven. Alhoewel we wel hopen dat bezoekers tijdens de muziek af en toe ietwat ‘ dimmen’  en luisteren naar de liedjes. Zijn beste studio-album is in mijn ogen zijn tweede, Our mother the mountain uit 1969.

Citaat 419 (woensdag 21 december 2016)
Homepage Citaten 2016

Door Hans van Duijnhoven

Bibliothecaris sinds september 1979. Werkzaam in de regio Noord Oost Brabant.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: