Categorieën
Muziek

Luistercafé Noordkade #18 Thé Lau & the Scene

Op vrijdag 5 oktober 2018 werd in De Apotheek op de Noordkade de 18e editie van Luistercafé Noordkade gehouden. Centraal stond deze avond Thé Lau en zijn band The Scene. Muziek werd verzorgd door Henri Groenewold. Bassiste Emilie Blom van Assendelft van The Scene was de centrale gast.

Emilie Blom van Assendelft
Uniek was dat voor de eerste keer tijdens een Luistercafé iemand aantrad die deel uitmaakte van de groep die centraal stond. Emilie heeft ruim dertig jaar als bassiste meegespeeld met en in The Scene. Tijdens het gesprek vertelde ze over die periode. Uiteraard ging het ook over de laatste periode waarin zanger Thé Lau zwaar ziek was en een min of meer Bekende Nederlander werd die openhartig over zijn ziekte sprak. Thé Lau deed dat in diezelfde periode (2013-2015) met twee andere min of meer bekende Nederlanders. Allereerst Denker des Vaderlands René Gude. Hij stief in maart 2015. Thé Lau overleed in juni van dat jaar. Een jaar later stierf Pieter Steinz, die over boeken en muziek schreef. Alledrie kwamen er in de media ronduit voor uit dat ze ziek waren en zouden gaan sterven.

Artikel: Pieter Steinz 3 – Jammer : Kroniek van een aangekondigde dood (oktober 2014)

Henri Groenewold
Deze Fries zou bij een eerdere editie van Luistercafé Noordkade muziek van Elvis Costello spelen. Helaas meldde hij zich begin januari ‘s ochtends ziek af. Die editie kon desondanks doorgaan; muzikant en gitaardocent Robert den Hartigh uit Uden nam de honneurs voortreffelijk waar.

Deze avond bleek dat Henri Groenewold meer had met Thé Lau en the Scene. Hij was zeer vereerd met de aanwezigheid van Emilie Blom van Assendelft. In zijn jonge jaren had hij haar menig maal live gezien. Uiteraard speelde hij Blauw en Iedereen is van de wereld, twee van de bekendste Thé Lau-songs
Aan het eind van de avond speelde hij als toegift een Costello-song (I want your) en een liedje dat Costello ook heeft gespeeld en opgenomen (Good year for the roses).

Cd’s van The Scene en Thé Lau
2 meter sessie (1997)
Arena (1996)
Avenue de la Scene (1993)
Blauw (1990)
Liefde op doorreis (2009)
Marlene (1998)
Open (1992)
Rauw, hees, teder : het beste van (2000)
The Scene (1994)

De god van Nederland (2002)
Platina blues (2014)
Tempel der liefde (2006)

Homepage Luistercafé Noordkade

(maandag 8 oktober 2018)

Door Hans van Duijnhoven

Bibliothecaris sinds september 1979. Werkzaam in de regio Noord Oost Brabant.

Één reactie op “Luistercafé Noordkade #18 Thé Lau & the Scene”

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: