Categorieën
Muziek

Luistercafé Noordkade #28 Johnny Cash

Vrijdag 4 oktober 2019 stond tijdens de 28e editie van Luistercafé Noordkade Johnny Cash centraal. Robert den Hartigh verzorgde solo de muziek en journalist Rob van Scheers vertelde over deze in 2003 overleden gigant. De opkomst was groot; sterker: het was het Luistercafé met de grootste toeloop tot nu toe.

Het toeval wil dat diezelfde dag ruim twaalfhonderd mensen de 3e editie van TEDx Veghel op de Noordkade (in Koekgebouw en grote zaal van theater De Blauwe kei) bijwoonden. Klik hier voor een verslag-je.

Robert den Hartigh, een muzikant en gitaarleraar uit Uden, trad voor de tweede keer op voor en in hét Luistercafé. De eerste keer was bijna twee jaar eerder, toen hij op 5 januari 2018 onverwachts Elvis Costello speelde (de 11e editie). Hij hielp ons toen uit de brand. De beoogde muzikant (Henri Groenewold) meldde zich die bewuste vrijdagochtend ziek af; collega Peter slaagde er snel in Robert te ‘strikken’. Hij kweet zich voorbeeldig van zijn taak, maar merkte die avond op dat hij ook liedjes van Johnny Cash kon én wilde spelen. Daar had hij gelijk in.

Het werd een zeer geslaagde editie. Hij bracht een mooie mix van liedjes van Johnny Cash én songs die hij vooral op zijn zogenaamde American recordings-platen coverde.

Journalist Rob van Scheers schrijft over cultuur en muziek voor Elsevier. Hij was vooral ook uitgenodigd om zijn boek Drie akkoorden en de waarheid : muzikale levenslessen, waarin Johnny Cash regelmatig ‘voorbij’ komt én op het omslag staat.

Collectie
In de collectie van de samenwerkende Noord Oost Brabantse Bibliotheken zijn ruim twintig cd’s van Johnny Cash opgenomen. Ook een roman van hem uit 1986: De man in het wit : een roman over Saulus van Tarsus. En de (beroemde) speelfilm Walk the line (uit 2006)

Homepage Luistercafé Noordkade

(donderdag 10 oktober 2019)

Door Hans van Duijnhoven

Bibliothecaris sinds september 1979. Werkzaam in de regio Noord Oost Brabant.

Één reactie op “Luistercafé Noordkade #28 Johnny Cash”

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: