Categorieën
Muziek

Luistercafé Noordkade #29 Jimi Hendrix

Op vrijdag 8 november werd tijdens de 29e editie van Luistercafé Noordkade eer betoond aan Jimi Hendrix. De grote gitaargod die té vroeg in de nazomer van 1970 overleed. Een van de bekendste ‘leden’ van de Club van 27. Eerder brachten we eer aan andere lid, nl. Kurt Cobain (Nirvana #13).

De muziek werd deze avond verzorgd door het Ray Stepien trio, met als leadgitarist en zanger de twintig jaar oude Ray Stepien uit Eindhoven. Een jongen die een grote carrière in de muziek tegemoet gaat. Kees de Lange uit Nijmegen was deze avond de kenner die deze avond door Peter werd geïnterviewd. Dat ging een klein beetje de mist in want de door hem geselecteerde (en afgeschermde) YouTube-filmpjes konden niet worden getoond; dus zochten we op het net naar andere filmpjes, waarover Kees Lange (die inderdaad lang is!) enthousiast vertelde. Kees werd op jonge leeftijd gegrepen door Jimi Hendrix en is een van de grootste verzamelaars in Nederland. Van Hendrix zijn ontelbaar veel platen, cd’s, dvd;s, blu rays uitgebracht.

Drie klassieke albums
Tijdens zijn leven kwamen drie albums uit, die allemaal in de muziekcanon terecht zijn gekomen. Dat zijn:
Are you experienced? (1967)
Axis : bold as love (196&)
Electric ladyland (1968)

Op Acclaimed music – een website waarop muzieklijstjes worden verzameld – staat een lijst met de beste platen ooit gemaakt. Gebaseerd op duizenden muzieklijstjes. Op nummer 1 staat al geruime tijd Pet sounds van The Beach boys. Op nummer 14 staat Are you experienced?, op nummer 26 Electric ladyland en op nummer 208 Axis : bold as love. In die lijst srtaan ook: Band of gypsys (nummer 714, uit) en Historic Performances Recorded at the Monterey International Pop Festival (nummer 2195 uit 1970)

Homepage Luistercafé Noordkade

(donderdag 28 november 2019)

Door Hans van Duijnhoven

Bibliothecaris sinds september 1979. Werkzaam in de regio Noord Oost Brabant.

Één reactie op “Luistercafé Noordkade #29 Jimi Hendrix”

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: