Categorieën
Boeken

Draadjes naar door mij gelezen boeken

Als lezer heb ik vaak de gewoonte om fragmenten die me tijdens het lezen van een boek aanspreken ergens op te schrijven; op een kladbriefje, in een aantekenboekje of ergens op het net. Belangrijk is voor mijzelf dat ik de moeite neem om alle woorden en zinnen die me treffen zelf over te typen, over te schrijven. Dit deed ik al lang voordat uiteenlopende wetenschappers aangaven hoe belangrijk dat is. Een fotokopie maken, of een schermafdruk moge handig zijn, maar niets beklijft beter dan zelf de moeite doen om zinnen die je om wat voor reden dan ook raken, domweg over te schrijven, over te typen.

Sinds enige tijd heb ik als het ware ontdekt hoe handig het kan zijn om een draad-je op Twitter te maken. Dat doe ik inmiddels alweer bijna twee jaar. Sinds bijna anderhalf jaar bewaar ik de url van elk draadje/boek in een excel-bestand, maar ontdek de laatste tijd dat dit niet voldoende is. Daarom heb ik deze pagina aangemaakt, waar ik mijn draadjes op een soort startpagina ga bewaren. Handig voor mijzelf, en wie weet ook voor andere (Lezers van Stavast).

Links naar boeken waarvan ik een draad- je maakte

Boeken die ik in 2020 las

Boeken die ik (tot nu) in 2021 las

???

???

(zondag 24 oktober 2021) geen 94 geworden

Door Hans van Duijnhoven

Bibliothecaris sinds september 1979. Werkzaam in de regio Noord Oost Brabant.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: