Categorieën
Boeken Onderwijs

Weer naar school

Wekelijks valt – gelukkig – bij vele honderdduizenden gezinnen ‘de Donald Duck’ in de bus. Dat ‘vrolijke weekblad’ levert wekelijks enkele ‘gniffel’-momenten op. En, dat vooral, het stimuleert het lezen. Minder bekend is – voor de niet-Donald Duck lezers – dat in veel verhalen elementen uit de moderne samenleving aan bod komen. Altijd op een leuke manier. Het zet jong en oud aan het lezen. En je pikt door te lezen (ook, en misschien juist wel, in dit soort  ‘verhaaltjes’) van alles mee. 

Je wordt door lezen – om het modern te formuleren – mediawijzer. Je snapt hoe de samenleving in elkaar zit. Hoe mensen met elkaar omgaan. In het nummer van week 36 staat een prachtig voorbeeld. En, het maakt zonder het te zeggen reclame voor de Openbare Bibliotheek. Juist nu, aan het begin van een seizoen waarin velen zich de vraag stellen hoe ‘iets’ zinvoller met de vrije tijd om te gaan. 

Kom op jongens en meisjes én neem jullie ouders ook mee!

 
   
   
   
   
   
   

Kwik, Kwek en Kwak gaan naar Willie Wortel. Die weer iets uitvindt waardoor Donald én Guus Geluk (en de rest van Duckstad) erg wijs worden, maar het loopt zoals gewoonlijk weer af zoals we gewend zijn: de neefjes zijn leergierig en Donald blijft lui en dom. Lees het thuis maar verder uit. Of ga naar één van onze negen bibliotheken. Elke vestiging heeft een abonnement op de Donald Duck.

(Oss, vrijdag 3 september 2010)

Door Hans van Duijnhoven

Bibliothecaris sinds september 1979. Werkzaam in de regio Noord Oost Brabant.

Één reactie op “Weer naar school”

Geef een reactie

%d