Categorieën
Herlevend burgerschap Maatschappij Politiek

Burgers in het centrum (van Oss)

Op zaterdag 11 en zondag 12 september 2010 konden bewoners van Oss hun heropende gemeentehuis na een jarenlange verbouwing bezoeken. Deze Open Dagen waren de feestelijke afsluiting van een lange verbouwingsperiode. In deze periode werd binnen de stad onder leiding van de gemeente nagedacht en gedebatteerd over de verdere ontwikkeling van het stadshart van Oss. Een globale (en voor de hand liggende conclusie) was en is dat het nodig is om de komende twintig jaar op verschillende plekken in de binnenstad te starten met vernieuwbouw.

In september 2010 bracht de gemeente het boek(je) Van stadswal tot Walplein uit. Een viertal auteurs schetsen een historisch beeld van de ontwikkeling van Oss en geven aan hoe het in hun ogen met de binnenstad van Oss in de 21e eeuw verder zou moeten of kunnen gaan. De ondertitel is Het Osse centrum van de 11e tot de 21e eeuw.

Een zestal Ossenaren worden in een kort interview aan het woord gelaten over zaken die hen specifiek aangaan en/of motiveren. Zo ook de directeur van BasisBibliotheek Maasland, Muzelinck en de Groene Engel. De aanleiding is het feit dat de Openbare Bibliotheek door velen wordt genoemd als een potentiële partner in die vernieuwde binnenstad. De Bibliotheek als een plek waar burgers elkaar (nog) kunnen ontmoeten. Hieronder het interview met Mari Nelissen.

 

(woensdag 22 september 2010)

Door Hans van Duijnhoven

Bibliothecaris sinds september 1979. Werkzaam in de regio Noord Oost Brabant.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: